We horen allemaal, Guest Posting zien en lezen vreselijke verhalen over de ervaringen van het publiek met minicab-reizen en als je het verhaal volledig bekijkt, komen de meeste voor in taxi’s en minicabs zonder vergunning. De meeste mensen zeggen dat het goedkoper was of de enige taxi die voorhanden was, maar aan het eind van de dag is het hun veiligheid en welzijn dat ze een kans geven. De reden waarom u alleen taxi’s met een vergunning moet gebruiken voor een veilige reis naar huis.

Het verschil tussen een taxi zonder vergunning en een taxi met vergunning of een vergunning is uw veiligheid. Alle lokale autoriteiten of gemeenten zijn verantwoordelijk voor taxivergunningen; ze hebben een afdeling die vergunningen afgeeft voor zowel de taxi als de chauffeur. Elke licentiebeambte werkt volgens dezelfde richtlijnen, dus in het hele VK, met uitzondering van een paar kleine verschillen, zijn alle toepasselijke taxiregels behoorlijk uniform. Als we eerst naar de taxi zelf kijken, moet het voertuig geschikt zijn voor het doel en in goede staat verkeren. Het moet een volledig apk-certificaat hebben en de meeste gemeentes zullen een aparte taxikeuring eisen. Vaak is deze Taxi Amsterdam extra keuring elke zes maanden vereist. Vanwege de hoge kilometerstand rijdt een taxi in een jaar vaak meer dan 50 duizend kilometer, dit is een extra controle op de rijwaardigheid van de taxi.

De lokale vergunningverlenende instantie in staat stellen ervoor te zorgen dat taxi’s die in haar gebied actief zijn, zich aan de vereiste normen houden en bovenal veilig zijn voor de bestuurder en zijn passagiers. Ze vereisen ook kopieën van de verzekeringspolis voor elke taxi en dat deze voldoende dekking biedt, niet alleen voor het taxivoertuig, maar ook voldoende wettelijke aansprakelijkheidsdekking heeft, zodat u in geval van een ongeval gedekt bent. De meeste standaard autoverzekeringen dekken huur en beloning niet bij een taxiverzekering, dit is inbegrepen. Dus als u het risico neemt met een taxi of taxi zonder vergunning, is het onwaarschijnlijk dat het voertuig, zelfs als u verzekerd bent, anders niet wordt gedekt voor huur en beloning als taxi en daarom buiten de wet opereert. Zodra de vergunningverlenende instantie van de gemeente ervan overtuigd is dat de taxi aan alle eisen voldoet, ontvangt deze een genummerde plaat waarop de details van die instantie staan, het model en de kentekenplaat van het voertuig, sommige tonen ook de kleur. Het toont ook het maximaal toegestane aantal passagiers dat de taxi mag vervoeren en de vervaldatum van de vergunning. Vraag een taxichauffeur nooit om meer dan zijn maximum aantal passagiers mee te nemen, aangezien hij dan het risico loopt zijn baan te verliezen en het voertuig voor die rit niet door een verzekering wordt gedekt.

Naast de taxi heeft de chauffeur ook een vergunning van de lokale vergunningverlenende instantie. Dit vereist dat de kandidaat-bestuurder een volledige medische check-up ondergaat, samen met een verbeterd strafblad of politiecontrole om ervoor te zorgen dat de taxichauffeur een fit en correct persoon is om een rijbewijs te hebben, meestal om de drie jaar. Iedereen met een strafblad van de politie voor iets dat de vergunningverlenende autoriteit als ongepast gedrag beschouwt, zal niet worden verleend of zal zijn vergunning worden ingetrokken als er tussen controles door iets wordt veroordeeld; dit beschermt opnieuw iedereen die in taxi’s reist. Voordat een taxichauffeur zijn of haar rijbewijs krijgt, moet hij ook een apart rijexamen afleggen dat is ontworpen voor taxichauffeurs, naast het hebben van een volledig Brits rijbewijs. Naast een proef in de buurt gaan ze werken in de taxibranche bekend als de kennis. Zodra de chauffeur aan alle vereisten van de lokale overheid heeft voldaan, krijgt hij een identiteitsbadge met foto van de taxichauffeur waarop zijn gegevens duidelijk zichtbaar moeten zijn voor de passagiers.

Iedereen die van plan is een taxirit te maken, moet een paar seconden extra de tijd nemen om te controleren of het taxivoertuig een geldig kenteken heeft en of de ID-badge met foto van de bestuurder ook zichtbaar en up-to-date is, wacht bij twijfel tot de volgende taxi langskomt. Het is altijd beter om veilig te zijn dan sorry.

Wanneer en hoe een taxirit te maken