Το μασάζ εφαρμόζεται ως θεραπευτική και θεραπευτική μέθοδος εδώ και αρκετά χρόνια σε πολλούς πολιτισμούς σε όλο τον κόσμο. Μερικοί άνθρωποι εξακολουθούν να είναι αβέβαιοι για το μασάζ, παρόλο που ο προφανής πολλαπλασιασμός των ινστιτούτων μασάζ με έκπτωση έχει κάνει τη θεραπεία μασάζ πανταχού παρούσα και προσβάσιμη σε όλους. Πιστεύω ότι η έλλειψη ίσων ωρών εκπαίδευσης και οι διάφοροι νόμοι σχετικά με το μασάζ έχουν απορρίψει ορισμένες στάσεις και παρανοήσεις σχετικά με τη θεραπεία μασάζ ως νόμιμη πρακτική. Παρακάτω είναι μερικές κοινές παρανοήσεις σχετικά με το θεραπευτικό μασάζ που θα ήθελα να ξεκαθαρίσω για όλους.

Το μασάζ είναι μια ακριβή υπηρεσία πολυτελείας. μασάζ στο σπίτι Όταν λέτε μασάζ, η εικόνα που επινοούν οι περισσότεροι είναι μια σκηνή σε ένα πολυτελές σπα προορισμού, όπου οι άνθρωποι σας περιμένουν στο καλό σας. Αυτού του είδους οι εικόνες μπορεί να κάνουν τους περισσότερους ανθρώπους να αισθάνονται ότι το μασάζ δεν είναι εφικτό οικονομικά. Υπάρχει ένα μασάζ για κάθε εύρος τιμών, αλλά θυμηθείτε, παίρνετε αυτό που πληρώνετε.

Οι θεραπευτές μασάζ είναι σκιεροί. Είναι λυπηρό που πολλοί άνθρωποι κάνουν άλλα πράγματα με το πρόσχημα του μασάζ. Το κάνει απογοητευτικό και λίγο προσβλητικό για όσους εργάζονται σκληρά για να προωθήσουν τα θετικά οφέλη του νόμιμου μασάζ και στη συνέχεια ομαδοποιούνται με εκείνους που προσφέρουν λιγότερο από νόμιμες υπηρεσίες στον τίτλο του μασάζ.

Το μασάζ δεν είναι μια βιώσιμη θεραπεία για πόνο και τραυματισμούς. Η Ευρώπη και ο Καναδάς έχουν από καιρό αναγνωρίσει το μασάζ για τη θεραπευτική του ποιότητα ως ανακουφιστικό από το στρες και για τη θεραπεία τραυματισμών. Σε όλο τον κόσμο, πολλές χώρες εφαρμόζουν μια πιο προληπτική προσέγγιση στην υγειονομική περίθαλψη.

Το μασάζ θα βλάψει. Το μασάζ δεν πρέπει ποτέ να πονάει. Εάν πονάει, ο θεραπευτής είτε δεν δίνει προσοχή είτε δεν κάνει check in. Ένας καλός θεραπευτής μασάζ είναι επίσης καλός επικοινωνιακός. Εάν ένας θεραπευτής δεν σας ακούει όταν αναφέρετε ότι κάτι πονάει, τότε τερματίστε αμέσως το μασάζ. Ένα μασάζ δεν πρέπει ποτέ να είναι επώδυνο. Ένας άνετος πόνος είναι αποδεκτός, αλλά ο πόνος όχι.

Το μασάζ θα με γαργαλήσει. Εάν ένα μασάζ γαργαλάει κάποιον, ο θεραπευτής προφανώς δεν ασκεί αρκετή πίεση. Εάν είστε επιρρεπείς στο γαργαλητό, ενημερώστε τον θεραπευτή σας ώστε να ασκήσει διαφορετική ποιότητα πίεσης.

Αν νομίζετε ότι σε όλους αρέσει το tapotement, κοροϊδεύετε τον εαυτό σας. Σοβαρά, αν χρησιμοποιείτε το tapotement σε κάθε μασάζ που κάνετε, ήρθε η ώρα να το διαλύσετε. η ταύτιση είναι δυνατή και διεγερτική. Οι πιο ήσυχες τεχνικές εκτιμώνται από όσους χρειάζονται ένα μασάζ για χαλάρωση.

Κυβερνητικά όργανα που άργησαν να ρυθμίσουν το μασάζ έχουν κάνει τους θεραπευτές σε αυτές τις περιοχές να αντιμετωπίζονται λιγότερο σοβαρά από άλλους τομείς όπου το μασάζ είναι μια ελεγχόμενη πρακτική ευεξίας εδώ και χρόνια. Στις Ηνωμένες Πολιτείες θα βρείτε ένα μεγάλο κενό στις ώρες εκπαίδευσης και τις απαιτήσεις άδειας. Αυτό είναι ατυχές για τους θεραπευτές μασάζ όταν προσπαθούν να μεταφέρουν την άδειά τους σε άλλη πολιτεία.

Όλοι οι θεραπευτές μασάζ είναι χορτοφάγοι, στη νέα εποχή και λατρεύουν τους κρυστάλλους! Πάντα γελάω όταν με ρωτάνε αυτά τα πράγματα. Είναι εκπληκτικό το πόσο γρήγορα οι άνθρωποι κρίνουν τις προτιμήσεις του τρόπου ζωής με βάση ένα επάγγελμα. Υπάρχουν πολλοί θεραπευτές μασάζ που είναι χορτοφάγοι, new age και πιστεύουν στους κρυστάλλους και αυτό είναι υπέροχο. παρακαλώ μην υποθέτετε ότι ανήκουμε όλοι σε αυτόν τον σύλλογο. Παρεμπιπτόντως, πιστεύω ότι τα κρύσταλλα είναι όμορφα για να τα απολαύσετε.

Ο θεραπευτής μασάζ θα κρίνει το σώμα μου. Δεν έχω γνωρίσει ακόμη έναν θεραπευτή μασάζ που να επικρίνει το σώμα κάποιου. Με τα χρόνια μου τίθεται η ενοχλητική ερώτηση, “Πώς βαθμολογεί το σώμα μου από μια κλίμακα 1-10;” Σοβαρά, λέω στους πελάτες ότι αναζητώ περιορισμένο εύρος κίνησης και αντιστάθμιση στο σώμα. Αυτό συνήθως θα τους βγάλει από αυτό το θέμα. Μπορείτε να βρείτε τη δική σας έξυπνη απάντηση σε αυτή τη γραμμή ερωτήσεων!

Λοιπόν, έχετε μερικές από τις παρανοήσεις σχετικά με τη θεραπεία μασάζ ως επάγγελμα και τους θεραπευτές μασάζ γενικά. Είμαι σίγουρος ότι έχετε ακούσει και άλλους. Είναι σημαντικό να δείξουμε στον κόσμο ότι είμαστε επαγγελματίες, ώστε να μπορούμε να διαδώσουμε τα θετικά μηνύματα σχετικά με τη θεραπεία μασάζ ως θετική προσθήκη σε έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

Παρανοήσεις για το μασάζ